Programa 2

Būsimi Draugystės tilto dalyviai, su nekantrumu skleidžiame renginio programos burę ir kviečiame drauge leistis į Odisėją, kad bent akimirkai sugrįžti namo – į mylimą Lietuvą! Būsimi Draugystės tilto dalyviai, ATNAUJINOME renginio “programos burę”. Kviečiame drauge leistis į Odisėją, kad bent akimirkai sugrįžti namo – į mylimą Lietuvą! Būsimi Draugystės tilto dalyviai, su nekantrumu skleidžiame renginio programos burę ir kviečiame drauge leistis į Odisėją, kad bent akimirkai sugrįžti namo – į mylimą Lietuvą!

1 diena – Penktadienis birželio 10 d.*

19:00 – 19:30 Dalyvių registracija

19:30 – 21:00 Renginio atidarymas:

  • Pasitikimo gėrimai ir užkandžiai
  • Sveikinimo žodžiai 
  • Mokyklų bendruomenių namų darbų pristatymas

2 diena – Šeštadienis birželio 11 d.*

9:00 – 10:00 Pusryčiai viešbučio svečiams

10:30 – 12:00 Seminarai: 

  • „Kaip švęsti gyvenimą?” – lektorių: Linos Baltrukonienės bei Dalios Staponkutės kuruojamas seminaras, skirtas šeimoms, susiduriančioms su tarpkultūrinėmis problemomis. Sužinosite naudingų teorinių ir praktinių patarimų, įkvėpsiančių atrasti džiaugsmą bei pilnatvę vaikų, augančių kultūrų kryžkelėje, auklėjime. 
  • „Kaip sukurti stiprią mokyklą?” – seminare lektorės Jolantos Nėjutės padedami mokytojai turės galimybę ne tik identifikuoti, kas yra stipri mokykla, bet ir pasidalinti kasdieniais iššūkiais.  Rasti raktą į problemų sprendimą. O taip pat, pasidžiaugti savo laimėjimais bei pasisemti įkvėpimo iš gerųjų, kolegų, praktikų. 

10:30 – 13:30 Ekskursija į Jūros vėžlių apsaugos centrą bei užsiėmimai paplūdimyje vaikams

Ekskursija: Kol tėvai kartu su ekspertais ieškos atsakymų jiems skirtuose seminaruose, vaikai susipažins su jūros vėžliais, kuriuos saugo ir gelbsti Jūros vėžlių apsaugos centras (ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece). Kur ir kaip gyvena vieni seniausių jūros gyventojų? Kokios žmogaus pinklės jų tyko vandenyne? Kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie jų išsaugojimo? Ir dar daug kitų klausimų ir įdomybių bus atskleista ekskursijos metu.

Po ekskursijos vaikų laukia kūrybiniai užsiėmimai „Kuriame minčių tiltus”. Kartu su savanoriais mažieji dalyviai banguos savo jūras ir vandenynus, tapys savo svajones bei rašys linkėjimus ant aitvarų ateities Draugystės tiltams. Dekoruoti atvarais skris debesimis, pranešdami pasauliui apie tėvynę Lietuvą ir vieningus pasaulio lietuvius.

12:00 – 12:15 Kavos pertrauka

12:15 – 13:30 Seminarai (pratęsimas):

13:30 – 15:00 Pietūs 

15:30 – 18:30 Edukaciniai užsiėmimai:

Po pietų nersime į lietuviškų tradicijų bangą. Drauge patirsime Kūčių paslaptingumą, išvarysime žiemą bei pasitiksime žolynais kvepiantį Šventų Velykų rytą. Padedami Nacionalinio kultūros centro bei Lietuvos Tautodailininkų sąjungos darbuotojų pasimokysime tradicinių Velykinių verbų rišimo, pasigaminsime Užgavėnių kaukių ir dar daugiau! Turėsime progos paragauti tradicinių Kūčių patiekalų, kad bent akimirkai, bent mintimis bei gomuriu prisiminti tėvynę Lietuvą.

20:00 – 00:00  Vakaronė

Vakare Rasų įkvėptoje šventėje, kas žino, galbūt kam nors pavyks rasti paparčio žiedą!

3 diena – Sekmadienis birželio 12 d.*

9:00 – 10:00 Pusryčiai viešbučio gyventojams

11:00 – 13:00 Ekskursija į Akropolį (išvykimas iš viešbučio 10 val.)

*Renginio organizatoriai pasilieka teisę keisti paskelbtos programos laiką ir turinį.